• Recenze
    • Vybavení
    • Ubytování
  • Tipy a triky
  • Česko
  • Evropa
    • Irsko
    • Malta
    • Nizozemsko
    • Německo
    • Portugalsko
    • Rakousko
    • Skandinávie
    • Slovinsko
    • Španělsko
  • Kanada
    • Cestování a zážitky
    • Praktické informace
    • Škola
    • Ostatní
  • Mexiko
  • Srí Lanka
  • Mapa příspěvků
  • Seznam článků
  • O nás
    • Autoři
    • Kde jsme už byli
  • Mapa příspěvků
  • Seznam článků
  • O nás
    • Autoři
    • Kde jsme už byli
Facebook Instagram
S baťůžkem
  • Recenze
    • Vybavení
    • Ubytování
  • Tipy a triky
  • Česko
  • Evropa
    • Irsko
    • Malta
    • Nizozemsko
    • Německo
    • Portugalsko
    • Rakousko
    • Skandinávie
    • Slovinsko
    • Španělsko
  • Kanada
    • Cestování a zážitky
    • Praktické informace
    • Škola
    • Ostatní
  • Mexiko
  • Srí Lanka
Domů » Kanada » Cestování a zážitky » Zážitek v korejské restauraci SURA
Cestování a zážitky

Zážitek v korejské restauraci SURA

Kateřina Petrová 31.8.2013 jídlo, kuchyně světa, kultura, restaurace, video

Minulý týden jsme se vypravili vyzkoušet další z kuchyní, kterou ještě neznáme. Jednalo se o korejskou kuchyni a od našich kamarádů nám bylo doporučeno vyrazit do korejské restaurace s názvem SURA.

Restaurace SURA je umístěna v ulici Robson St., a z dálky ji najisto poznáte, i když se jedná o vcelku malou restauraci. Najdete v ní několik stolů, které jsou od sebe odděleny lehkými a vzdušnými závěsy, tak aby jen letmo oddělovaly prostor. Nechali jsme se usadit k malému stolečku a když jsme si objednali obědové menu, malá a roztomilá korejská servírka nám doporučila jít k většímu stolu:) Netušili jsme, že ani tam se nám za chvíli jídlo nevejde!

V nabídce je několik předkrmů, polévek, hlavních jídel, tak jako všude, ale mají také 2 obědové menu, ve kterém můžete ochutnat spoustu různých jídel a poznat tak lépe korejskou kuchyni. První menu v lístku stojí 15 CAD, druhé 20 CAD. Každý jsme si chtěli dát jedno a navzájem ochutnávat, ale bohužel je možné si objednat minimálně 2 stejné menu – vzápětí jsme poznali proč:) Objednali jsme si tedy to dražší menu, které obsahovalo tato jídla:

Obědové menu RA

Dong-chimi (přišlo nám to jako pálivá studená polévka se zeleninou)
Green Salad (zeleninový salát)
Yam Mousse (už nevíme:))
Tang-pyungchae (smažené kousky hovězího, ředkvička, řeřicha, paprika, dále tam jsou takové průhledné nudle – chutí mi to přišlo jako želatina)
Galbi Jjim (křehké hovězí žebra a hovězí oháňka pomalu vařená v lehce slazené sojové omáčce s ředkvičkou a mrkví)
Kimchi Pancake (palačinky dělané z Kimchi – Kimchi je korejské národní jídlo připravované z nakládané a kvašené zeleniny a dalších surovin – většinou se podává jako příloha naprosto ke všemu)
Bossam (nařezaný hovězí bok povařený v orientálních bylinách, servírovaný s Kimchi)
Jeyuk Bulgogi (grilované vepřové maso marinované v chilli omáčce)
Japchae (smažené pikantní bramborové nudle v sladkém sezamovém oleji s hovězím a zeleninou)
Mackerel Jarim (lehce vařená makrela s ředkvičkou a chilli papričkami a zelenými cibulkami)
Tang-sooyuk (smažené vepřové v sladkokyselé omáčce se zeleninou)
Doenjang Jjigae (korejská fazolová směs dušená se zeleninou, tofu a hovězím hrudím)
3 kinds of Side-dishes (3 druhy příloh – fazole, kimchi, rýže)
Korean Rice Punch (nakonec korejský punč)

Ještě jsme zkusili k jídlu dvě jejich korejská piva Hite a Cass a musíme říct, že jsou fakt pitelná a lepší než kanadská:)

Nejdříve jsme chtěli všechno hezky vyfotit a přiřadit to k názvům v jídelním lístku, ale bohužel ani po snědení skoro všeho nejsme schopni přiřadit jídla ke správným názvům:)

Moje zkušenost? Jídla moc zajímavá, moc dobré chutě, na mě tedy až moc pálivé, ale je pravdou, že v tomto seznamu jsou 3 opravdu pálivá jídla, takže pokud bych si dala něco jiného, bylo by to pro mě lepší. Některé věci, jako například palačinky z Kimchi, nebo samotné Kimchi asi už jíst znovu nemusím:) Ale maso marinované se zeleninou jim tedy opravdu jde.

Tu horu jídla jsme fakt nedali celou:) Oba jsme se najedli k prasknutí až tak, že nám bylo cestou domů dost těžko od žaludku. Ale to k prvním zážitkům asi patří:)

Pavel vám to ostatně velmi rád všechno shrne v našem z dalších vydařených videí :)

Přechozí příspěvek Jak se stát Vancouveričanem?
Další příspěvek Ideální čas na cestu do Kanady

O autorovi

Kateřina Petrová

Jsem milovníkem kávy, čokolády a ochutnávání všech možných kuchyní světa. V současné době si užívám čas s naší malou dcerkou, která se perfektně stará o každodenní dobrodružství:)

Související články

  • Green Leaf Asian Salad - mlaskačka.

    Malajská restaurace Banana Leaf

    22.12.2013
  • Řecká restaurace Taki’s Taverna

    17.12.2013
  • Sekce s překápkem

    Kavárna ve Vancouveru, to není jen Starbucks

    15.12.2013
  • Muzeum antropologie

    Muzeum antropologie – originální totemy

    9.12.2013
  • Zátiší v Brassneck Brewery

    Brassneck brewery: hipstervar

    26.11.2013
  • Interiér Salam Bombay

    Salam Bombay – indická kuchyně po několikáté

    16.11.2013
  • Vietnamská restaurace The Red Pagoda

    4.11.2013
  • Steamworks Brew Pub a večerní focení

    30.10.2013
  • Procházka ke Granville Island Brewing

    14.10.2013

Odpovědět

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Štítky

aplikace autem banka bydlení crazy canadian people doprava hory hotel hrad ILAC jídlo kuchyně světa kultura letenky město North Vancouver oblečení outdoor panorama pevnost pivníček pivovar pivínko první dojmy práce před odletem příroda přístav recenze restaurace rozhledna seriál o práci starbucks start ubytování vancouver vhodné i pro děti video vybavení výlet zahrada začátek zámek Šumava škola