Minulý týden jsme se vypravili vyzkoušet další z kuchyní, kterou ještě neznáme. Jednalo se o korejskou kuchyni a od našich kamarádů nám bylo doporučeno vyrazit do korejské restaurace s názvem SURA.
Restaurace SURA je umístěna v ulici Robson St., a z dálky ji najisto poznáte, i když se jedná o vcelku malou restauraci. Najdete v ní několik stolů, které jsou od sebe odděleny lehkými a vzdušnými závěsy, tak aby jen letmo oddělovaly prostor. Nechali jsme se usadit k malému stolečku a když jsme si objednali obědové menu, malá a roztomilá korejská servírka nám doporučila jít k většímu stolu:) Netušili jsme, že ani tam se nám za chvíli jídlo nevejde!
V nabídce je několik předkrmů, polévek, hlavních jídel, tak jako všude, ale mají také 2 obědové menu, ve kterém můžete ochutnat spoustu různých jídel a poznat tak lépe korejskou kuchyni. První menu v lístku stojí 15 CAD, druhé 20 CAD. Každý jsme si chtěli dát jedno a navzájem ochutnávat, ale bohužel je možné si objednat minimálně 2 stejné menu – vzápětí jsme poznali proč:) Objednali jsme si tedy to dražší menu, které obsahovalo tato jídla:
Obědové menu RA
Dong-chimi (přišlo nám to jako pálivá studená polévka se zeleninou)
Green Salad (zeleninový salát)
Yam Mousse (už nevíme:))
Tang-pyungchae (smažené kousky hovězího, ředkvička, řeřicha, paprika, dále tam jsou takové průhledné nudle – chutí mi to přišlo jako želatina)
Galbi Jjim (křehké hovězí žebra a hovězí oháňka pomalu vařená v lehce slazené sojové omáčce s ředkvičkou a mrkví)
Kimchi Pancake (palačinky dělané z Kimchi – Kimchi je korejské národní jídlo připravované z nakládané a kvašené zeleniny a dalších surovin – většinou se podává jako příloha naprosto ke všemu)
Bossam (nařezaný hovězí bok povařený v orientálních bylinách, servírovaný s Kimchi)
Jeyuk Bulgogi (grilované vepřové maso marinované v chilli omáčce)
Japchae (smažené pikantní bramborové nudle v sladkém sezamovém oleji s hovězím a zeleninou)
Mackerel Jarim (lehce vařená makrela s ředkvičkou a chilli papričkami a zelenými cibulkami)
Tang-sooyuk (smažené vepřové v sladkokyselé omáčce se zeleninou)
Doenjang Jjigae (korejská fazolová směs dušená se zeleninou, tofu a hovězím hrudím)
3 kinds of Side-dishes (3 druhy příloh – fazole, kimchi, rýže)
Korean Rice Punch (nakonec korejský punč)
Ještě jsme zkusili k jídlu dvě jejich korejská piva Hite a Cass a musíme říct, že jsou fakt pitelná a lepší než kanadská:)
Nejdříve jsme chtěli všechno hezky vyfotit a přiřadit to k názvům v jídelním lístku, ale bohužel ani po snědení skoro všeho nejsme schopni přiřadit jídla ke správným názvům:)
Moje zkušenost? Jídla moc zajímavá, moc dobré chutě, na mě tedy až moc pálivé, ale je pravdou, že v tomto seznamu jsou 3 opravdu pálivá jídla, takže pokud bych si dala něco jiného, bylo by to pro mě lepší. Některé věci, jako například palačinky z Kimchi, nebo samotné Kimchi asi už jíst znovu nemusím:) Ale maso marinované se zeleninou jim tedy opravdu jde.
Tu horu jídla jsme fakt nedali celou:) Oba jsme se najedli k prasknutí až tak, že nám bylo cestou domů dost těžko od žaludku. Ale to k prvním zážitkům asi patří:)
Pavel vám to ostatně velmi rád všechno shrne v našem z dalších vydařených videí :)
Odpovědět